Elektriciteit

4 nieuwe erkenningen voor keuring van elektrische installaties

De federale overheidsdienst Economie breidt de bestaande erkenningen uit van de keuringsorganen ACEG en BELOR, en verleent voor het eerst een erkenning aan PROCONTROL en SOFISTES.
PROCONTROL uit Herstal en SOFISTES uit Peruwelz worden erkend voor de controle van huishoudelijke elektrische installaties op laagspanning en zeer lage spanning.
ACEG uit Grimbergen en BELOR uit Jodoigne waren al erkend voor de controle van huishoudelijke elektrische installaties op laagspanning en zeer lage spanning.
Die erkenning wordt nu uitgebreid tot de controle van niet-huishoudelijke elektrische installaties op laagspanning en zeer lage spanning.
ACEG mag ook nog controles uitvoeren op installaties in zones met ontploffingsgevaar.
Normaal gezien publiceert de FOD elk jaar een volledig overzicht van alle erkende keuringsorganen, maar het meest recente overzicht dateert nog altijd van het begin van vorig jaar. Aan die lijst moet u inmiddels Atenas uit Flobecq en Atecon uit Antwerpen toevoegen, en nu dus ook Procontrol uit Herstal en Sofistes uit Peruwelz. Socobel moet u schrappen. En het toepassingsgebied van de erkenningen van Aceg en Belor is uitgebreid.
In werking op: 18 januari 2016 (datum van publicatie).

Erkenning van een organisme voor de controle van elektrische installaties, BS 18 januari 2016 (Aceg, Procontrol, Sofistes en Belor).

Gepubliceerd op 20-01-2016

  277