Elektriciteit

Kortrijk wil verlichting leasen

Verlichting huren in plaats van kopen? De Stad Kortrijk wil het uitproberen en zo besparen in centen, energie en materialen. De stad diende samen met de Bond Beter Leefmilieu een dossier in bij OVAM om een testproject te starten.
 
De manager aankoop en innovatie van Stad Kortrijk: «Meer en meer moeten wij als stad of gemeente de rol van regisseur opnemen. De tijd dat we alles zelf doen is lang voorbij. Ook de tijd van grote investeringen is voorbij: die ruimte wordt met de dag kleiner en kleiner. Er gaan nog steeds veel middelen naar grote maatschappelijke projecten, maar steeds minder naar de vervanging van wat al bestaat. En dus moeten we op zoek naar goede duurzame alternatieven om onze infrastructuur op peil te houden.»
 
Het circulair denken vindt alsmaar meer ingang. Er zijn echter nog niet veel concrete voorbeelden te vinden in Vlaanderen. Zowel de vraagzijde als het aanbod moet worden uitgedaagd. Dat wil Bond Beter Leefmilieu doen.
 
Het project «De Circulaire Aankopers» ondersteunt twee heel concrete aankopen van lokale besturen. BBL wil werken rond twee productgroepen: kantoorinrichting (meubilair, verlichting, vloerbekleding) en elektrische fietsen.

Gepubliceerd op 02-11-2015

  151