Elektriciteit

Nieuw Napo-filmpje: Onder hoogspanning!

Elektriciteit vormt een wezenlijk en vertrouwd bestanddeel van ons dagelijks bestaan, maar kan ook mensen verwonden en doden en schade veroorzaken als er niet aandachtig mee wordt omgegaan. Bij het werken met of in de nabijheid van elektriciteit kunnen eenvoudige voorzorgsmaatregelen worden genomen om het risico op letsels aanzienlijk te beperken. Het nieuwe napo-filmpje “Onder hoogspanning!” beschrijft veelvoorkomende gevaren en risico's van elektriciteit en geeft enkele tips over veiligheid en preventie.

Zoals bij alle Napo-films, is het doel van deze film risico's op de werkplek meer onder de aandacht te brengen, discussie te stimuleren en veiligere werkpraktijken te bevorderen. De films beogen geen uitvoerige behandeling van een thema en zijn ook geen opleidings- of onderwijsfilms. De rol van Napo en zijn vrienden is veiligheid en gezondheid op het werk aantrekkelijk te maken met hun innemende karakters, amusante verhaallijnen en humoristische en opgewekte aanpak. "Veiligheid met een glimlach" is Napo's bijdrage aan veiligere, gezondere en betere werkplekken. Elke film is gedraaid in coproductie met een aantal Europese instellingen. 


U kan het nieuwe filmpje "Onder hoogspanning" (en een tiental andere korte filmpjes over het onderwerp) bekijken op de website van Napo.

Gepubliceerd op 31-08-2015

  239