Agoria stelt haar Preventieadviseur van het Jaar voor

De federatie van de technologische industrie Agoria heeft haar preventieadviseur van het jaar verkozen. Dirk Gyzels is hoofd van de preventiedienst bij Inovyn Manufacturing Belgium in Antwerpen. Agoria motiveert deze keuze op basis van zijn uitgewerkt preventiebeleid, met een grote betrokkenheid met contractors.

Met de jaarlijkse verkiezing van een preventieadviseur wil de technologiefederatie bedrijven belonen die zich inzetten voor de veiligheid voor hun werknemers en aannemers en bijdragen tot het veiligheidsbeleid in het kader van werken met derden, in het bijzonder met contractors. Eerdere winnaars waren PA’s van BASF, Electrabel Doel, Total Raffinaderij Antwerpen, Caterpillar, AW Europe, Volvo Cars en Borealis en Janssen Pharmaceutica.

Inovyn produceert chloor, hoofdzakelijk als grondstof voor grote klanten in de haven van Antwerpen, en aanverwante producten zoals natrium- en kaliumhydroxide. Dirk Gyzels staat in voor de veiligheid van eigen medewerkers en contractoren op het bedrijfsterrein. In de toepassing van zijn beleid richt hij zich ook tot contractoren, zoals o.a. bij werkvergunningen en laatste-minuut-risicoanalyses, observatierondgangen, opleidingen en incidentenonderzoek. Dat vereist een zeer sterke betrokkenheid  van de contractors in de communicatie, gesteund op nabijheid en bereikbaarheid. Inovyn beschikt ook over verbeterprogramma’s die het veiligheidsbeleid ondersteunen.

Marc Lambotte, CEO van Agoria: “Preventie gaat over het voorkomen  van kleine ongemakken en grote drama’s. Daarbij mag geen onderscheid gemaakt worden tussen de eigen medewerkers en de collega’s die voor rekening van andere bedrijven bij je aan de slag zijn. Het zijn allemaal mensen die ’s morgens naar hun werk gaan en die ’s avonds even gezond weer naar hun familie moeten kunnen vertrekken. Dat heeft Dirk Gyzels perfect begrepen en dat maakt van hem een voorbeeld dat we met veel plezier toejuichen.”

senTRAL gaat in gesprek met Dirk Gyzels; volgende week publiceren we in deze rubriek een interview met de preventieadviseur van het jaar.

Gepubliceerd op 26-09-2019

  29