Milieu

Consultaties over nieuwe drinkwatertarieven

In de komende maanden consulteren de watermaatschappijen hun abonnees over de drinkwatertarieven voor de komende zes jaar. Tijdens een consultatieperiode van 30 dagen kunt u het tariefplan inkijken en opmerkingen indienen.
 
De watermaatschappijen mogen hun tarieven niet zomaar aanpassen. Prijswijzigingen worden gecontroleerd door de overheid. Sinds kort is de Vlaamse Overheid bevoegd, en verloopt de regulering via een nieuwe methode. Elke watermaatschappij moet haar tariefplan eerst voorleggen aan haar klanten en aan de VMM. De eerste tarieven, volgens deze nieuwe methode vastgelegd, zijn van toepassing vanaf 1 januari 2017.

Als u van deze inspraakmogelijkheid gebruik wilt maken, houdt u best de website van de watermaatschappij in het oog. De consultaties starten tussen mei en juli 2016. Wanneer ze juist starten, hangt af van de watermaatschappij.

Watermaatschappij Consultatie
Pidpa
 
11/05 - 10/06 (afgelopen)
De Watergroep
 
27/05 - 27/06
IWVA
 
31/05 - 29/06
Water-Link 23/06 start voorzien
AGSO Knokke-Heist 01/07 start voorzien
Farys nog niet gekend
IWVB nog niet gekend
Vivaquanog niet gekend

De consultatie van het tariefplan door de abonnees draagt bij tot transparantere tarieven. Het biedt je de mogelijkheid om je stem te laten horen, voordat het plan ingediend moet worden bij de Vlaamse Milieumaatschappij.
Het resultaat van de consultatie verwerkt de watermaatschappij in het tariefplan. De VMM beoordeelt dit plan en verleent al dan niet een goedkeuring.

Zie ook: Hoe ziet uw waterfactuur er uit?

Gepubliceerd op 21-06-2016

  149