Milieu

De chemiebedrijven Ashland, Monument Chemical, De Neef Chemical Processing en Lanxess gaan een gezamenlijk warmtenetwerk uitbouwen

De chemiebedrijven Ashland, Monument Chemical, De Neef Chemical Processing en Lanxess gaan een gezamenlijk warmtenetwerk uitbouwen zodat zij voor hun productieproces warmte kunnen gebruiken van de verbrandingsinstallaties van Indaver en Sleco. Hierdoor hoeven de afnemers van de warmte minder brandstof te verstoken. De productie van groene warmte in Vlaanderen stijgt zo met ongeveer 5%.

Het nieuwe warmtenet zal bestaan uit een stoomleiding met stoom op 400 graden Celcius en 40 bar en een condensaatleiding voor terugloop van het warm water. De aan te leggen  leiding zal, heen en terug, acht kilometer lang zijn. De totale investeringskosten bedragen meer dan 25 miljoen euro.

Om het netwerk mogelijk te maken, krijgen de bedrijven 10 miljoen euro strategische ecologiesteun van de Vlaamse regering. Bovendien ondersteunen de Belgische belangenvereniging Essenscia en De Maatschappij Linkerscheldeoever, de beheerder van de terreinen, het project.

Meer informatie: http://www.energiecluster.be/

Bron: Persbericht van esscenscia

Gepubliceerd op 22-04-2014

  149