Een videogame voor de energiemarkt


 ‘Balance of Power’ is een “serious game”-annex-documentaire over het ontwerp van geïntegreerde, slimme energiemarkten.
 

Deze interactieve film kan als een videogame gespeeld worden. Er worden 25 beslissingen voor toekomstige marktontwerpen gepresenteerd, waaruit de kijker interactief kan kiezen om de effecten ervan te evalueren. Op die manier wordt een innovatieve tool ter beschikking gesteld om de huidige marktuitdagingen en mogelijke oplossingen uit te leggen.

De film is een initiatief van de Nederlandse Stichting USEF (Universal Smart Energy Framework) en staat al een jaar online. Bedoeling was de maatschappelijke dialoog rond het ontwerp van een geïntegreerde slimme energiemarkt te faciliteren. Sinds de lancering hebben al duizenden mensen in heel Europa de game individueel of in groep gespeeld. ‘Balance of Power’ is ook gebruikt in workshops voor de Europese Commissie, overheidsinstanties, energiebedrijven, energiegemeenschappen en universiteiten.

De documentaire/game heeft nu de ‘EnergyInstitute (EI) Award’ in de categorie ‘Public Engagement’ gewonnen, voor de innovatieve aanpak waarmee complexe materie toegankelijk en bespreekbaar wordt gemaakt.

www.game.energy

Gepubliceerd op 20-11-2019

  37