EU-OSHA: nieuwe databank voor gevaarlijke stoffen

Werk je met gevaarlijke stoffen of geeft je leiding aan mensen die dat doen? Heb je meer informatie nodig over het beoordelen en beheersen van de risico's? Bekijk dan de uitgebreide nieuwe EU-OSHA-databank met praktische tools en richtsnoeren voor gevaarlijke stoffen, met links naar belangrijke hulpbronnen en audiovisuele tools van de lidstaten, de EU en daarbuiten. Deze databank bevat een aantal nieuwe casestudy's in het kader van de huidige campagne voor een gezonde werkplek, met actuele voorbeelden van goede methoden voor het omgaan met gevaarlijke stoffen.

De honderden artikelen in de databank bestrijken onderwerpen als opleiding of risicobeoordeling, kankerverwekkende stoffen en substitutie. Bovendien is de databank eenvoudig te doorzoeken. Als je dus geïnteresseerd bent in informatie over specifieke landen, sectoren, werkzaamheden of gevaren, kun je snel en gemakkelijk vinden wat je zoekt. Doorzoek de databank.

Lees meer over de campagne voor een gezonde werkplek: “Gevaarlijke stoffen, zo pak je dat aan!”. De campagnetoolkit van EU-OSHA bevat een stapsgewijze handleiding voor het plannen en effectief uitvoeren van promotiecampagnes, ongeacht de omvang van uw organisatie.

Gepubliceerd op 26-11-2018

  138