Europese Duurzame Ontwikkelingsweek 2019

 
Op woensdag 30 mei start de “Europese Week voor de Duurzame Ontwikkeling”. Dit initiatief moet een platform bieden aan diverse initiatieven rond de Sustainable Development Goals (duurzameontwikkelingsdoelen).
 

De ‘European Sustainable Development Week’ (ESDW) loopt van 30 mei tot 5 juni a.s. Dit jaarlijkse evenemenet promoot de ‘Agenda 2030’  en de Sustainable Development Goals. Dit jaar hebben 1.766 initiatieven uit 23 verschillende landen zich geregisteerd.

In België engageerde de federale regering zich in 2016 om de ontwikkelingsdoelen tot een belangrijke prioriteit te maken. De website sdgs.be dient als neutraal informatieplatform dat de internationale, nationale en regionale ontwikkelingen rond de SDGs opvolgt. Elke organisatie die een SDG-initiatief wil opzetten kan zich registeren op deze website. Bedoeling van de site is organisaties en burgers te informeren en mobiliseren.

Daartoe worden er ook SDG-ambassadeurs of ‘SDG Voices’ ingezet: organisaties met een hart voor duurzaamheid die acties ondernemen waarmee ze mensen motiveren om mee te denken over hun bijdrage aan de duurzaamheidsagenda. Zo daagde ‘SDG Voice’ stad Gent in 2017 vijf andere steden uit met een ludieke SDG-opdracht. Joker laat reizigers de SDGs ontdekken via hun favoriete ‘SDG-spots’: activiteiten, momentopnames, ervaringen of initiatieven die mensen op reis kunnen tegenkomen.

Wie zelf een gelijkaardig initiatief wil promoten kan dat hier registreren.  In de week van 30 mei tot 5 juni worden deze activiteiten dan in de communicatie opgenomen.

Gepubliceerd op 24-04-2019

  79