Europese Week van de Afvalvermindering: "What's your real weight?"

Voor een smartphone die minder dan 200 gram zal wegen, wordt 86 kg afval geproduceerd. Met de Europese Week van de Afvalvermindering (EWAV) wil Europa extra aandacht voor dit “onzichtbaar afval". Deze 12e editie gaat door van 21 tot 29 november 2020. Bedrijven, burgers, organisaties, gemeenten enz. kunnen zich inschrijven met een project.

Tijdens de EWAV worden tal van projecten georganiseerd. Het is dus het ideale moment om praktische tips uit te wisselen, ervaringen met anderen te delen en zichtbaar te maken, contacten te leggen enz.

In 2020 ligt de focus op "Onzichtbaar afval", wat verwijst naar de grote hoeveelheid afval die wordt gegenereerd tijdens het productieproces van producten, maar ook de andere thema’s blijven uiteraard welkom.
Een project mag heel wat vormen aannemen: het kan gaan om een intern project rond afvalvermindering (verpakkingen, papier, voedselverspilling,..), ecoconceptie, een informatiestand, een animatie, een opendeurdag, een expo, een publicatie, een workshop,... daarbij uiteraard rekening houdend met de gezondheidsmaatregelen in het kader van COVID-19. Er zijn ook awards te winnen.
Voor concrete tips en inspiratie kan je terecht op de website.

De deadline voor inschrijvingen is 13 november.

Meer informatie via https://ewwr.eu/.
Lees ook meer op senTRAL:


Auteur: Katrien Bortier

Gepubliceerd op 15-09-2020

  89