Milieu

Fost Plus lanceert desorteerwinkel.be

SorteerwinkelNu PMD ook in het Waals Gewest op de werkplek gesorteerd moet worden (sinds 1 januari) lanceert Fost Plus ‘desorteerwinkel.be’, een online platform waar bedrijven kosteloos communicatiemateriaal kunnen bestellen en nuttige tips vinden om hun sorteerverplichtingen in België efficiënter te organiseren.

In het Vlaams Gewest was de PMD-sorteerplicht in ondernemingen al van kracht sinds juli 2013 en in het Brussels Gewest sinds februari 2014. Fost Plus heeft dus gewacht op een gelijkaardige wetgeving in heel België om het nieuwe online-platform te lanceren. Bedrijven kunnen er niet alleen sensibiliseringsmateriaal bestellen zoals affiches, stickers en een sorteergids, maar ook nuttige tips vinden om stap voor stap de nodige infrastructuur in te voeren om PMD te sorteren. Hoe kies je de beste vuilnisbakken, hoe worden die best geplaatst en duidelijk geïdentificeerd, hoe communiceer je alles naar het personeel, de bezoekers en de schoonmaakploeg, of hoe kies je een betrouwbare logistieke partner voor de inzameling van het gesorteerde afval?

Fost Plus geeft ook starterspakketten uit om PMD gemakkelijk en doeltreffend te helpen sorteren, eveneens te bestellen op desorteerwinkel.be.

De sorteerwinkel richt zich in de eerste plaats tot ondernemingen, maar ook tot andere organisaties waar de sorteerverplichting geldt, zoals winkelcentra, culturele centra, ziekenhuizen, jeugdhuizen... Al meer dan 2.000 organisaties hebben hiervoor materiaal bij Fost Plus besteld. Jaarlijks wordt intussen 4.500 ton PMD buitenshuis ingezameld. Fost Plus werkte eerder al samen met luchthavens, kampeerplaatsen, recreatie- en pretparken om de PMD-stroom te helpen organiseren. 

www.desorteerwinkel.be

Gepubliceerd op 04-01-2016

  180