Milieu

Gratis energiescan voor kmo’s

Kmo’s kunnen via het KEEP-project (KMO Energie-Efficiëntie Project) een gratis energiescan laten uitvoeren met optioneel aansluitend gesubsidieerd implementatieadvies van de aanbevolen energiemaatregelen. Deelname is mogelijk tot eind november 2018.

Voor kmo’s met energieverbruik > 225.000 kWh

KEEP is een begeleidingstraject van het Agentschap Innoveren & Ondernemen en wordt gefinancierd via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).
Het project is gericht op kmo’s in Vlaanderen die een jaarlijks primair energieverbruik hebben van minimaal 225.000 kWh. Dit komt overeen met bijvoorbeeld 50.000 kWh elektriciteit én 100.000 kWh aardgas of stookolie op jaarbasis.

Energiescan en optioneel implementatieadvies

In eerste instantie zal het energieadviesbureau een energiescan uitvoeren om het energieverbruik van de onderneming in kaart te brengen. Daarin zal het energieadviesbureau op zoek gaan naar de maatregelen met grootste potentieel en invloed op het energieverbruik. Van deze maatregelen zal het energieadviesbureau de energiebesparing, het investeringsbedrag,de terugverdientijd en IRR berekenen.
U kunt bovendien een traject volgen om de voorgestelde maatregelen maximaal te implementeren. Dit implementatieadvies wordt voor 40% gesubsidieerd met een maximum van 4.000 euro per onderneming.

In de praktijk

U vindt op de website van VLAIO een aantal voorbeeldcases.

Meer informatie

Gepubliceerd op 17-10-2017

  285