Milieu

Green Deal Gedeelde Mobiliteit: inschrijven tot 1 februari

De Green Deal Gedeelde Mobiliteit is een engagementsverklaring voor bedrijven, overheden en burgers in Vlaanderen die willen inzetten op gedeelde mobiliteit. In maart 2017 vond een eerste ondertekeningsmoment plaats. Op 21 maart 2018 tijdens het Symposium Gedeelde Mobiliteit kan voor een tweede keer ingetekend worden. Wil je deelnemen, dan kan je je aanmelden (met je acties) tot 1 februari 2018.

De Green Deal Gedeelde Mobiliteit kadert in de Green Deals van de Vlaamse overheid die bedrijven en sectoren wil bijstaan in hun vergroeningsproces. De actie wil gedeelde mobiliteit – met de focus op autodelen, carpoolen en fietsdelen – in stroomversnelling brengen.

De doelgroep is breed: steden en gemeenten, bedrijven, middenveld, verzekeringsmaatschappijen, software ontwikkelaars, mobiliteitsorganisaties, bouwpromotoren, provincies, burgers … In ruil voor zelfgekozen acties krijgen de deelnemers zichtbaarheid en ondersteuning en bekijkt de Vlaamse overheid waar knelpunten binnen de regelgeving kunnen worden weggewerkt.

Green Deal Gedeelde Mobiliteit is een initiatief van Autodelen.net, Taxistop, The New Drive en The Shift.

https://www.mvovlaanderen.be/
 

Gepubliceerd op 28-11-2017

  134