Milieu

Het was weer een fantastisch HSE World Event op 21 mei 2015

Het HSE team van Wolters Kluwer organiseert elk jaar twee gratis bijscholingsdagen voor preventieadviseurs en milieucoördinatoren. Ook dit jaar hadden we een interessante mix van praktische en strategische thema's op het programma. 

Ruim 100 preventieadviseurs en milieucoördinatoren volgden de infosessies. Als u er deze keer niet kon bij zijn, dan kan u hier toch de presentaties en beelden bekijken.
 
 

Na een welkomstwoord van sales manager Tom Van Dijck gingen de eerste sessies van start. 
 
In de casestudy ‘Well@Work’ toonden Annelies Boealert (HR-projectmanager) en Stijn Indenhoek (preventieadviseur en HSE-consultant) hoe Wolters Kluwer welzijn op het werk aanpakt en welke tools hiervoor ter beschikking worden gesteld, denk maar aan het vitaliteitsbeleid, de Fitbees, de initiaties rond mentaal en fysiek welzijn… Gelijktijdig vond de sessie ‘de rol van de milieucoördinator in de transitie van lineaire naar circulaire economie’ plaats, gegeven door prof. Hildegard Deweerdt.
 
Na de pauze was er een gemeenschappelijke sessie over de aansprakelijkheid van de preventieadviseur en de milieucoördinator, gegeven door advocate Annick Fret.

 
En er mocht ook gelachen worden: improvisatietheater Inspinazie ging op speelse wijze aan de slag met thema’s die de aanwezigen aanbrachten over veiligheid op de werkvloer.

  

Nadien was er voor de milieucoördinatoren een sessie voorzien waarin de wetgeving en het beleid rond de koelmiddelenproblematiek werd toegelicht door Sven Claeys, beleidsmedewerker klimaat bij het Departement Leefmilieu, Natuur & Energie, afdeling Lucht, Hinder, Risicobeheer, Milieu & Gezondheid.

Voor de preventieadviseurs was er ten slotte nog een panelgesprek voorzien onder leiding van HSE-publisher Luc Bortels rond de maturiteit van de veiligheidscultuur in België, gebaseerd op een online enquête van Wolters Kluwer. De gastsprekers waren Marc Ruys (QHSE, Vanhout nv), Roger De Gruyter (Owner RAM BVBA, auteur Preventiezakboekje, docent bij het Provinciaal Veiligheidsinstituut (PVI)), Marc Hoppenbrouwers (Hoofd IDPB, Brussels Airport) en Gerd Jan Frijters (Founder D&F Group, auteur van Brainsafe® - In 5 stappen naar een sterke veiligheidscultuur ).De leerrijke namiddag werd afgesloten met een walking dinner. 
 
Voor alle foto's, klik hier.
En om de sfeer helemaal op te snuiven kan je hier een filmpje bekijken.

Hopelijk tot het volgende HSE event!

Gepubliceerd op 04-06-2015

  427