Milieu

Inzamelactie op Wereldwaterdag

Op 22 maart is het Wereldwaterdag. Net zoals vorig jaar organiseert PROTOS daarom weer een actie ten voordele van drinkwater voor het Zuiden. Bedrijven, overheden en andere organisaties worden aangesproken om een eenvoudige inzamelactie te organiseren op de werkvloer.

HSE-drinkwater -illustratie2

Collega’s kunnen afspreken om een dag of een week enkel water te drinken en het uitgespaarde geld in te zamelen. Of ze kunnen een inzamelfles bij de drankautomaat zetten, of zelf een actie bedenken zoals auto's wassen met regenwater, een benefietfuif, een gesponsorde marathon enzovoort.

Terwijl drinkwater hier als een dagelijkse evidentie uit de kraan stroomt, is het voor 768 miljoen mensen in de wereld een continue strijd. Zij moeten hun drinkwater vaak ver weg halen, en dat kost hen tijd die ze niet kunnen besteden aan het verdienen van een inkomen. Een gebrek aan drinkwater is een garantie op armoede, zegt PROTOS. Deze NGO is actief in Ecuador, Haïti, Benin, Mali, DR Congo, Rwanda, Burundi, Oeganda en Madagaskar om de toegang tot drinkwater en sanitaire voorzieningen te verbeteren samen met (lokale) partners. In België zijn er educatieve activiteiten voor scholen en jeugdbewegingen.

www.drinkwater.voordrinkwater.be 

Gepubliceerd op 16-03-2014

  225