Milieu

MVO werkt! Ook in uw keten?

 MVO Vlaanderen organiseert op8 juniin Antwerpen zijn vierde forum. Het thema “MVO werkt! Ook in uw keten?” is gericht op nieuwe businessmodellen en integraal ketenbeheer.
 

Bedoeling is maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) toegankelijker te maken voor een breed publiek van bedrijven en organisaties.

Consumenten worden steeds kritischer en NGO’s alerter. Wie maakte dit product, waar, waarmee en in welke omstandigheden? Bedrijven die deze realiteit negeren, riskeren imagoverlies of een boycot. De waardeketen in kaart brengen en de eigen plaats daarin (h)erkennen helpt bovendien om concurrentieel te blijven in een open, geglobaliseerde markt. MVO gaat immers niet alleen over people en planet, maar ook over profit.

Deze evolutie vraagt om nieuwe businessmodellen en duurzaam en integraal ketenbeheer. Daarover zal dit vierde MVO-forum gaan.

De keynote wordt verzorgd door Jan Jonker, hoogleraar Duurzaam Ondernemen aan de Radboud Universiteit Nijmegen en verbonden aan de Toulouse Business School. Zijn laatste boek “Nieuwe Business Modellen: Samen werken aan Waardecreatie” was in Nederland genomineerd als managementboek van het jaar 2015.

Er wordt ingegaan op de instrumenten en platformen voor duurzaam ketenbeheer.

Daarnaast staan er inspirerende cases op het programma van Fairphone en AB, en een debat met de sprekers en vertegenwoordigers van ING, Desso en De Lijn onder leiding van Chris Dusauchoit, over hoe zij hun organisaties futureproof maken.

 
Alle verdere informatie op mvowerkt.be

Gepubliceerd op 07-05-2015

  139