Nieuwe asbestcampagne


Op 7 januari lanceerde Fedris een campagne van het Asbestfonds (AFA). Dat sluit aan bij de recente aanpassing van het uitvoeringsbesluit op de beroepsziekten.

 

Het Asbestfonds informeert over de gevaren van asbest en hoe hiermee om te gaan. Het vergoedt en begeleidt alle asbestslachtoffers die eraan zijn blootgesteld in Belgie: zowel werknemers uit de private sector als zelfstandigen, ambtenaren en omgevingsslachtoffers. Bij overlijden worden hun nabestaanden onder bepaalde voorwaarden ook vergoed.

Het AFA lanceert nu een campagne rond een aantal nieuwe maatregelen in verband met asbest. Deze maatregelen, in werking sinds 1 juni 2019, omvatten een eenmalige en bijkomende tegemoetkoming voor slachtoffers getroffen door mesothelioom, een vergoeding vanaf de datum van de diagnose voor alle slachtoffers en een tegemoetkoming in de begrafeniskosten. Anderzijds werden twee ziekten toegevoegd aan de lijst van al door het Asbestfonds erkende ziekten: strottenhoofdkanker en longkanker veroorzaakt door asbest.

De campagne gaat gepaard met onder andere een nieuwe site voor het asbestfonds (asbestfonds.be), affiches, folders en brochures voor zowel slachtoffers en nabestaanden als artsen.

De folders en brochures zijn online beschikbaar in de infotheek van de nieuwe website. Voor papieren exemplaren kan u terecht op de communicatiedienst: communication@fedris.be. Voor algemene vragen kan u terecht op info.afa@fedris.be.

Gepubliceerd op 09-01-2020

  190