Online crisisplatform als schakel tussen onderhoudsfirma’s en bedrijven

 Wat doe je met dringende onderhoudswerken in coronatijden, als je reguliere contractor tijdelijk gesloten is of geen arbeidskrachten ter beschikking heeft om op de vraag in te gaan? Een online platform biedt antwoord.
 

In de meeste landen zijn momenteel ingrijpende maatregelen van kracht om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan. En die hebben een zware impact op de economische activiteit. In ons land moeten heel wat winkels en bedrijven tijdelijk hun deuren sluiten. Dit geldt ook voor sommige onderhoudsfirma’s en toeleveranciers. Anderzijds draaien bedrijven en organisaties uit essentiële sectoren, zoals ziekenhuizen, rust- en verzorgingsinstellingen, distributiecentra en supermarkten, op volle toeren. Door de inactiviteit van sommige onderhoudsfirma’s en toeleveranciers dreigt de operationele continuïteit van kritische gebouwen en organisaties in het gedrang te komen.

Om dit te vermijden lanceren studiebureau Arcadis, softwareleverancier Spacewell, innovatiepartner Made en communicatiepartner Social Seeder een online platform www.B2Building.help. Dit internationale crisisplatform is een digitaal meldpunt voor dringende interventies bij bedrijven met een kritieke missie.
Dit meldpunt wordt permanent bemand en wil de schakel zijn tussen bedrijven/organisaties en onderhoudsfirma’s/leveranciers, van schoonmaak tot beveiliging.
Via dit online platform kunnen bedrijven en organisaties snel in contact komen met een onderhoudsfirma in hun directe omgeving, waardoor de bedrijfscontinuïteit behouden blijft. Bovendien hebben ze de garantie dat alle interventies volgens de wettelijke veiligheidsvoorschriften uitgevoerd worden.
Onderhoudsfirma’s en toeleveranciers vergroten hun visibiliteit in diverse sectoren, kunnen hun personeel aan de slag houden en genieten de waardering van kritische bedrijven in deze crisisperiode.

Voorwaarden

Om van dit platform gebruik te kunnen maken, gelden de volgende voorwaarden:

  • de bedrijfsvoering van het bedrijf in kwestie komt in het gedrang door een probleem aan het gebouw en/of de bijbehorende installaties (het mag dus niet gaan om gepland preventief onderhoud)
  • de veiligheid van mensen en/of het bedrijf in kwestie komt in het gedrang door een probleem aan het gebouw en/of de bijbehorende installaties
  • de reguliere onderhoudsfirma kan geen interventie uitvoeren
  • het eigen (onderhouds)personeel is niet beschikbaar
  • de deelnemende bedrijven maken afspraken om de interventies te factureren volgens de bestaande procedure van interventieopdrachten
  • het is niet de bedoeling een interferentie met bestaande onderhoudscontracten in het leven te roepen
 
U vindt het platform hier

Gepubliceerd op 01-04-2020

  54