Milieu

Oproep om deel te nemen aan dikketruiendag over de grenzen

Net zoals elk jaar roept het departement Leefmilieu, Natuur en Energie (LNE) ondernemingen, gemeenten en scholen op om deel te nemen aan dikketruiendag, op 15 februari 2016. Extra oproep dit jaar is om een buitenlandse partner te vinden en te overtuigen om het Vlaamse voorbeeld te volgen.LNE vraagt aan de deelnemers om een actie uit te werken die de CO2-uitstoot vermindert. Naast de verwarming een graadje lager zetten, zijn er nog andere manieren, bijvoorbeeld het vermijden van onnodige verplaatsingen, de fiets nemen i.p.v. de auto voor korte afstanden, het eten van lokaal en seizoensgebonden voedsel, enz.

Extra uitdaging dit jaar is om in het buitenland een partner te vinden (buitenlands filiaal, zustergemeente of buitenlandse school) en daarmee een gezamenlijke actie uit te werken. De actie kan één of meerdere dagen lopen, tot maximum één maand. Naast sensibiliseren wil Dikketruiendag op een structurele manier komen tot rationeel energieverbruik en een vermindering van de CO2-emissies.

Op de website www.dikketruiendag.be staat een online deelnameformulier waar acties en foto’s kunnen opgeladen worden. U vindt er ook het campagnemateriaal. Deelnemers maken kans op een prijs.

 

Gepubliceerd op 15-12-2015

  387