REACH: bereid je voor op een "no deal Brexit"

ECHA waarschuwt bedrijven dat ze zich moeten voorbereiden op een "no deal Brexit". De kans dat er nog een akkoord komt voor 31 oktober, is namelijk heel klein. Vanaf 1 november is het Verenigd Koninkrijk dan een land buiten de EU, en dat heeft de nodige consequenties. Registraties die gebeurden door VK-producenten, -invoerders en enige vertegenwoordigers, zullen in rook opgaan als ze niet worden overgenomen door de EU-27/EEA.

Downstream gebruikers uit de EU-27/EEA kunnen de lijst nakijken van stoffen die enkel door VK-bedrijven werden geregistreerd. Zo weten ze of ze hierdoor getroffen worden of niet. Als ze nog uit het VK bevoorraad willen worden, moeten ze de stof zelf registreren als invoerder of moeten ze ervoor zorgen dat een enige vertegenwoordiger wordt aangeduid binnen de EU-27/EEA.
Hoe dat moet gebeuren, vind je terug op de website van ECHA.
Ook voor PIC-stoffen vind je de nodige informatie bij ECHA. Een tijdelijke procedure verzekert dat EU-27 bedrijven die PIC-stoffen willen exporteren naar de EU vanaf 1 november 2019, conform blijven aan hun verplichtingen.
Meer informatie: Zie ook op senTRAL:

Gepubliceerd op 16-09-2019

  117