Milieu

Recupel on Tour Pro zamelt elektro-afval in bij kantoren

Om kantoren- en bedrijvencentra te sensibiliseren rond het correct afdanken van elektrische en elektronische apparaten, organiseert  Recupel een campagne, Recupel on Tour Pro. Bij de deelnemende sites worden oude toestellen ingezameld voor recyclage en recuperatie van herbruikbare grondstoffen. Bedrijven die interesse hebben om mee te werken aan het initiatief kunnen zich nog melden via events@recupel.be.

Recupel trok eerder al naar Belgische steden en gemeenten met lokale inzamelacties. Met Recupel on Tour Pro wordt de horizon sinds dit jaar verbreed naar kantorenparken en bedrijvencentra. De actie gebeurt in samenwerking met FEBEM (Federatie van Bedrijven voor Milieubeheer) en Coberec (Confederatie van de Belgische Recuperatie).

Het concept werd eerder al getest en positief bevonden. In veel kantoren liggen oude elektrische apparaten zoals toetsenborden, computertoebehoren of telefoons vaak opgeslagen in een kast, kelder of berging. Via de inzameling wordt het ingezamelde afval gesorteerd en  gerecycleerd en de herbruikbare grondstoffen krijgen een tweede leven.

Gepubliceerd op 15-09-2015

  248