senTRAL-podcast: Corona op het werk


Ook senTRAL krijgt dagelijks vragen over het coronavirus, toegespitst op de aanpak in bedrijven en organisaties. Het virus heeft inderdaad een potentieel grote impact op de gezondheid van de werknemers en de continuïteit van onze organisaties. Maar er wordt ook veel foute informatie verspreid.

 

In deze podcast maakt onze auteur Edelhart Kempeneers duidelijk hoe we hier in de werkomgeving  het best mee omgaan, aan de hand van praktische antwoorden en tips voor preventieadviseurs en alle medewerkers in de organisatie.


 
Hij antwoordt onder meer op deze vragen:
  • Moet er een aangepaste policy zijn voor kwetsbare groepen in het bedrijf ? En wat met de bedrijfscontinuïteit?
  • Welke extra aandacht moeten we als bedrijf schenken? Verspreidt het virus zich via de airco? En wat met bedrijfsdouches?
  • Zijn buffetten in de bedrijfskantine nog aangewezen?
  • Mag een werknemer met een snotneus nog komen werken?
  • Mogen fysieke vergaderingen nog plaats vinden?
  • Wat moet je als bedrijf zeker doen in verband met communicatie en opvolging?
U kunt deze podcast beluisteren via
Deze podcast duurt 27 minuten. Het is de eerste van een nieuwe podcast-reeks "PREVENTIEspreekt" voor, door en met preventieadviseurs.
Edelhart Kempeneers is arbeidsarts en medische directeur bij Attentia, heeft 17 jaar ervaring als preventieadviseur en arbeidsarts in verschillende sectoren, en is expert op het gebied van primaire preventie, statistiek en wetgeving.

Ook op senTRAL: 
Checklists en affiches voor het coronavirus

Gepubliceerd op 13-03-2020

  239