Milieu

Stroomversnelling mikt op stroomversnellers

Een nieuwe actie binnen de campagne voor een versnelde energietransitie ging van start: de stroomversnellers. Zij nomineren en stemmen op de daken die zonnepanelen verdienen.
 
Het Vlaams Energieagentschap pakt uit met de campagne ‘Stroomversneller’. Via www.stroomversneller.be kan iedereen een groot dak nomineren dat zonnepanelen verdient. Je kan op die website ook stemmen op de genomineerde daken. Per provincie krijgt het dak met de meeste stemmen hulp van het Vlaams Energieagentschap om een zonneproject te realiseren.
 
Er zijn een pak gebouwen met een enorm potentieel die vandaag onbenut blijven. Een zonneproject realiseren, hoeft daarom echter niet enkel op de schouders van de gebouweigenaar te gebeuren. Steeds meer mensen slaan nu al de handen in elkaar om samen een groter zonneproject op poten te zetten, bijvoorbeeld via een coöperatieve vennootschap. Met een rendement dat vaak een pak hoger ligt dan een spaarboekje. Participatie de nieuwe sleutel. Voor wie het populairste dak in elke provincie nomineerde, is er nog een mooie extra beloning: hij of zij wint een aandeel van 250 euro in een energiecoöperatie.

Lees meer op www.stroomversnelling.vlaanderen

Gepubliceerd op 29-01-2018

  154