Milieu

Subsidies voor waterprojecten

 Op 23 oktober lanceerde minister Schauvliege de oproep “Water-Land-Schap”, voor wie subsidiemogelijkheden zoekt om watergebonden uitdagingen aan te pakken. De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) organiseert hierover vijf infomomenten in de komende weken.


De bedoeling van ‘Water-Land-Schap’ is lokale coalities (bijvoorbeeld landbouwers, bedrijven, dorpsbewoners, water- en landschapsbeheerders) initiatieven te laten indienen om waterproblemen aan te pakken. Denk aan droogte, overstromingen, verzilting of waterkwaliteit. Deze projecten moeten rekening houden met het landschap en zijn gebruikers.

Op de infomomenten zullen experten van de VLM, de Vlaamse Milieumaatschappij, het departement Omgeving, ILVO, VITO, Vlakwa en Architecture Workroom Brussels aanwezig zijn. Er wordt toelichting gegeven over de oproep en zal er ook een infomarkt zijn over watergerelateerde problemen en voorbeelden van mogelijke initiatieven.

Dit zijn de data:
  • voor Limburg: donderdag 16 november in VAC Hasselt (Koningin Astridlaan 50, Hasselt)
  • voor West-Vlaanderen: maandag 20 november in Inagro (Ieperseweg 87, Rumbeke-Beitem)
  • voor Oost-Vlaanderen: donderdag 23 november in het Proefcentrum voor Sierteelt (Schaessestraat 18, Destelbergen)
  • voor Vlaams-Brabant: dinsdag 28 november in VAC Leuven (Diestsepoort  6 bus 74, Leuven)
  • voor Antwerpen: donderdag 30 november in VLM (Cardijnlaan 1, Herentals)

De infomomenten vinden telkens plaats van 16 tot 20 uur, met een sessie om 16 uur en een volgende om 18 uur. Inschrijven is wel verplicht via deze website.

Gepubliceerd op 31-10-2017

  258