Tournée pedale: beweeg je duurzaam en ga voor gezonde lucht!

In Oost-Vlaanderen loopt van 6 tot 26 mei de campagne “Tournée Pédale”. Deelnemers engageren zich om gedurende drie weken zoveel mogelijk verplaatsingen op fossiele brandstoffen te vermijden en te kiezen voor meer duurzamere alternatieven. De campagne vloeit voort uit het AIRbezen-project dat aantoonde dat de luchtkwaliteit in Oost-Vlaanderen (en verder) niet goed is.Gemotoriseerd verkeer is één van de grote oorzaken van luchtvervuiling: roet, fijn stof, stikstofoxiden,… Gemiddeld verliest elke Vlaming ongeveer één gezond levensjaar door de huidige blootstelling aan fijn stof. Het Tournée Pédale-project heeft tot doel duurzaam verplaatsingsgedrag te promoten en deelnemers bewust te maken van de gezondheidswinst als ze zich duurzaam verplaatsen.

Deelnemen kan door je te registreren op de website. Wie zich registreert kan een Tournée Pédale deelnemerspakket afhalen en maakt kans op allerlei prijzen. Registratie kan tot 5 mei. Deelnemers houden een weekoverzicht bij (te downloaden op de website) om een inschatting te kunnen maken in hoeverre Tournée Pédale een effect heeft gehad.
Deelname is beperkt tot Oost-Vlaanderen. Maar natuurlijk kan iedereen zich duurzaam verplaatsen in deze periode.

Tournée Pédale is een organisatie van beweging.net Oost-Vlaanderen, CM, AVS regionale televisie, vdk bank en de provincie Oost-Vlaanderen. 

Gepubliceerd op 16-04-2019

  90