Week van de Mobiliteit 2018: doe mee als bedrijf!

Het is weer tijd voor de Week van de Mobiliteit. Het jaarlijkse evenement wil ons doen stilstaan bij ons verplaatsingsgedrag en moedigt ook bedrijven aan om mee te doen. Organiseer dus eens een collectieve thuiswerkdag, moedig carpoolen aan of zet zelf een actie op poten!

De Week van de Mobiliteit van 16 tot 22 september is hét moment om je werknemers te doen stilstaan bij hun dagelijkse verplaatsingen naar het werk. Laat ze de voordelen ervaren van stappen, trappen, trein/tram/bus of autodelen. Meer dan 1500 bestaande initiatieven moeten ons al #goedopweg zetten. Je kan hieruit inspiratie halen en/of zelf een actie op poten zetten.

Idee: organiseer een thuiswerkdag

De week van de mobiliteit ziet thuiswerk als een efficiënte oplossing in de mobiliteitsdiscussie. Op donderdag 20 september, Car Free Day, roepen ze daarom alle werkgevers op om hun werknemers thuis te laten werken. Thuiswerken is een goede remedie tegen de dagelijkse files en het bevordert de work-life balance van je werknemers. Wil je ook meedoen, schrijf dan jouw bedrijf in.  

Bike to work

Een ander duurzaam idee is om je werknemers te motiveren om (gedeeltelijk) met de fiets naar het werk te komen. Het initiatief Bike to Work ondersteunt werkgevers die hiervoor kiezen. Fietsen heeft veel voordelen voor je organisatie. Je kan als bedrijf besparen op parkeerkosten, een gezond imago opbouwen en bedrijfsfietsen zijn ook fiscaal voordelig.
 

Gepubliceerd op 07-09-2018

  542