Milieu

Week van de Mobiliteit en Car Free Day: registreer uw actie

Van 16 tot 22 september vindt de Week van de Mobiliteit plaats. In heel Europa zetten lokale besturen, scholen, bedrijven en verenigingen tijdens deze week hun schouders onder duizenden autoluwe initiatieven. Bedrijven en organisaties die een activiteit plannen, kunnen deze laten registreren in de campagneagenda.

De Week van de Mobiliteit is een uitnodiging aan iedereen om milieuvriendelijke verplaatsingen positief in de kijker te zetten. Het programma is een mix van succesvolle bekende acties en nieuwkomers.

Zo is er op donderdag 17 september opnieuw de “Car Free Day”, een duurzame pendeldag voor werknemers en werkgevers. Taxistop nodigt alle bedrijven, organisaties en lokale besturen uit om deel te nemen en te kiezen voor duurzame alternatieven. Voorbeelden van acties die u kan inplannen: organiseer een ludieke fietstocht voor uw medewerkers, of trakteer duurzame pendelaars op een lekker ontbijt. Taxistop biedt u de nodige ondersteuning.

Een dag later vindt de Strapdag (voor scholen) plaats en op zondag 20 september organiseren veel steden en gemeenten een Autovrije Zondag. Die dag zal ook de 5de editie van het Deelfeest/Autodeelsalon plaatsvinden waar u kan kennismaken met verschillende vormen van duurzame mobiliteit zoals autodelen, carpoolen, fietsdelen, .... Daarnaast zullen verschillende sharinginitiatieven zoals Cohousing Kortrijk, LetsLeie en Netwerk Bewust Verbruiken aanwezig zijn.

Wie op de hoogte wil blijven van de acties, de promotiemogelijkheden en de mogelijkheden om deel te nemen, kan zich inschrijven voor de nieuwsbrief.  

Gepubliceerd op 01-09-2015

  217