Milieu

‘World Resources Forum’ komt in 2019 naar Vlaanderen

 Op de slotzitting van het World Resources Forum (WRF) in Genève (Zwitserland) is de OVAM geselecteerd als gastheer voor de volgende editie. In februari 2019 zal OVAM samen met de stad Antwerpen zo’n 1.000 wetenschappers, beleidsmakers, experts en bedrijven uit de circulaire economie en het materialen- en grondstoffenbeleid ontvangen.
 

De keuze voor Antwerpen is een erkenning voor de vooruitstrevende aanpak die overheden, bedrijven en NGO’s in Vlaanderen nastreven, vindt OVAM. Vlaanderen is toonaangevend op het vlak van afval- en materialenbeheer. Het WRF is een onafhankelijke, internationale, non-profit organisatie die kennisuitwisseling en netwerking op het vlak van materialen- en grondstoffenbeleid en de circulaire economie nastreeft. Ze verspreidt onder meer onderzoek en ‘best practices’ en voert onderzoek naar de relatie tussen materialenbeheer en de klimaatproblematiek. Ze organiseert ook thematische workshops en regionale conferenties voor specifieke regio’s of continenten. Deze wereldconferentie is het vlaggenschip van het WRF-activiteiten.

De WRF-conferentie 2019 zal georganiseerd worden van 24 tot en met 27 februari 2019 in het Flanders Meeting & Convention Center in Antwerpen.

Gepubliceerd op 16-11-2017

  191