Zet jouw bedrijf zich in voor World Clean Up Day Belgium?

Op 15 september 2018 is het wereldwijd Clean Up Day. De wereld veegt de planeet schoon. Miljoenen vrijwilligers, 150 landen, één dag. Ook jouw bedrijf kan zijn deel doen. Hoe? Stel je team samen om een klein deel van België schoon te maken, laat weten met wie en waar, betrek partners en maak van je activiteit een succes!

Tien jaar geleden werd de eerste opruimdag georganiseerd in Estland. Wel 4% van de lokale bevolking werkte mee om het land op te ruimen. Tijdens dit evenement werd – op enkele uren tijd – 10.000 ton afval verzameld. Vandaag wordt hard gewerkt om in 150 landen 5% van de bevolking samen te brengen om zoveel mogelijk zwerfafval te verzamelen, en dat in slechts één dag: 15 september 2018, World Cleanup Day! We roepen alle sectoren van de samenleving op om zich te verenigen en actie te ondernemen om onze planeet op deze ene dag op te ruimen.

Hoe begin je eraan? Lees de beknopte handleiding die je op weg zet.
Bel daarna je collega’s en je kan beginnen met de organisatie van een lokale opruimactie.

Gebruik het beschikbare promotiemateriaal van de nationale campagne om het lokaal te hergebruiken.

Blijf je toch met vragen achter? Lees dan de veelgestelde vragen of stuur een berichtje met jouw concrete vraag naar info@cleanupdaybelgium.be.

Door het formulier in te vullen, laat je als organisatie weten samen te werken en de World Cleanup Day onder de aandacht te brengen, om mee te helpen opruimen, en zo mee te bouwen aan een sterkere leefgemeenschap:

  • je verwelkomt het initiatief om 15 september 2018 uit te roepen tot de ‘World Cleanup Day’;
  • je moedigt mee je leden en actoren aan om als organisatoren of deelnemers actief mee te doen aan de ‘World Cleanup Day’;
  • je mobiliseert op 15 september 2018 jouw collega’s om lokaal mee zwerfvuil op te ruimen.

Gepubliceerd op 07-09-2018

  307