Veiligheid

5 apps voor een goede houding bij beeldschermwerk

Het is belangrijk om een goede houding aan te houden bij beeldschermwerk. Apps kunnen helpen als geheugensteuntje doorheen de volledige werkdag.
 
Tijdens de werkuren is het niet altijd evident om zich altijd bewust te zijn van de werkhouding. Daarom lijst het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA) enkele apps op die helpen bij het behouden van een goede houding:
 
  • De Posture Corrector app (Android - iOS) voorziet de app-gebruiker doorheen de dag van tips om de werkhouding te verbeteren. Dit kan de algemene lichaamshouding zijn, maar ook een specifiek onderdeel van het lichaam, zoals de rug.
  • Ergo@WSH (Android - iOS) gaat nog een stapje verder dan Posture Corrector en geeft een advies op maat. Upload een foto van u in uw werkhouding en de app zal u verschillende adviezen geven.
  • Luxmeter (enkel iOS) is een app die laat weten of de kantoorruimtes voldoende verlicht zijn. De app gebruikt de lichtsensor in een smartphone of tablet om de lichtsterkte te meten.
  • ErgoMinder (enkel iOS) helpt met kleine, zogenaamde micro-oefeningen, die de werknemer aan zijn of haar bureau kan uitvoeren. Bij langdurig zitten, kunnen stretchbewegingen de belasting beperken. Deze app helpt u met het trainen en ontspannen van polsen, nek, rug en andere belaste lichaamsdelen.
  • AcheBreak (Android - iOS) is een app die het ontspannen van de spieren stimuleert, aan de hand van oefeningen. Wie vaak bezig is met mobiele telefoons of meerdere computerschermen, kan namelijk last krijgen van Repetitive Strain Injury (RSI).
Meer info over preventie-apps op senTRAL:

Gepubliceerd op 12-01-2015

  273