Veiligheid

Beacons helpen om pauzes op het werk niet te vergeten

In Amerika gebruikt een jong innovatief bedrijf de beacon technologie om werknemers te informeren over het belang van gezonde werkgewoonten.
 
Verscheidene studies tonen aan dat het regelmatig nemen van pauzes, een positief effect heeft op de concentratie, het geheugen en het nemen van beslissingen. Het probleem is dat veel werknemers deze momenten van ontspanning niet genoeg inlassen of dat werkgevers deze niet altijd aanmoedigen. 

De beacon technologie

Het bedrijf “Quantified Habits” dat niet ver van Washinton gevestigd is, maakt gebruik van de beacon technologie om werknemers aan te moedigen een pauze te nemen of om enkele minuten te bewegen alvorens het werk terug aan te vatten. 

Hoe werkt het?

De beacon, een kleine sensor of ook wel "Move hotspot" genoemd, wordt geplaatst op een strategische locatie in de werkruimte. Boven een water dispenser of een printer, bijvoorbeeld. De digitale tool identificeert de aanwezigheid van een werknemer en vraagt hem automatisch om een pauze te nemen, via een melding op zijn smartphone.
 
De "Move Hotspot" is een mooi voorbeeld van een oplossing die toestaat om komaf te maken met schuldgevoelens over het nemen van een pauze. Een win-win situatie voor werkgever en werknemer. Het bevordert een gezonde “pauzecultuur” op het werk  en tegelijkertijd verhoogt het de productiviteit van werknemers.

 
 

Bron : www.atelier.net, Les beacons au service du bien-être en entreprise, 18 juni 2016

Bekijk de video van Move Hotspots op de site van Quantified Habits

 

Gepubliceerd op 23-08-2016

  218