Bereid jij je vaccinatiecampagne tegen griep al voor?

Nog even en de herfst is weer in het land. Een tijd waarin verkoudheden en griep hun kans grijpen. Griep klopt aan bij circa 1 op 10 mensen en door het besmettingsgevaar, zeker op de werkvloer, loop je als bedrijf toch enig risico. Een vaccinatiecampagne bij je medewerkers kan de risico's beperken. Na een vaccinatie wordt de kans op griep al veel kleiner, en mocht het virus toch toeslaan, dan loop je minder risico op complicaties, zoals bijkomende infecties. Het griepvaccin heeft een efficiëntie van zowat 70% à 80%.
 
De griepprik is vooral interessant voor wie een bijzonder risico loopt om ernstig ziek te worden door griep en voor personen die meer gevoelige personen kunnen besmetten. Tot de eerste groep behoren personen met bv. een hartziekte, longproblemen, een lever- of nierziekte, diabetes, een chronische spierziekte e.d. Tot de tweede groep behoren mensen die werkzaam zijn in de zorgsector, zwangere vrouwen of medewerkers die met kinderen werken. Ook voor 50+-ers kan vaccinatie zinvol zijn.
Het griepvirus ondergaat regelmatig veranderingen. Het griepvaccin wordt daarom ook elk jaar aangepast volgens de recente en gekende mutaties van het virus. De gripprik moet ook elk jaar hernieuwd worden.
Begin tijdig met het organiseren van de griepvaccinatie. Bestel tijdig het juiste aantal vaccins.
Een vaccinatie tussen eind oktober en begin december heeft het meeste effect.

Lees meer in SenTRAL: Biologische agentia: inentingen.

Gepubliceerd op 02-09-2019

  47