Veiligheid

Bescherm uw werknemers met een griepvaccin

De periode van de griepvaccinaties nadert alweer met rasse schreden. Een inenting tegen griep blijft de beste methode om het welzijn van uw medewerkers te garanderen en massale afwezigheid tijdens epidemieën te voorkomen. Daarom moedigt het Ministerie van Volksgezondheid bedrijven en instellingen aan om hun personeel te laten vaccineren.   
 
Vaccin tegen verzuim

Elk winter doet griep de verzuimcijfers pieken. De virale infectie kluistert meer dan één op de tien werknemers gemiddeld zeven dagen aan huis. Het griepvaccin verlaagt het grieprisico met 70 tot 90%. Met een inenting beschermt u dus uw medewerkers tegen de gevolgen van griep, en stelt u de productiviteit van uw organisatie veilig.

Wanneer vaccineren?

De beste periode voor vaccinatie is tussen midden oktober en midden november. Zolang het griepvirus niet is doorgebroken, blijft vaccinatie nuttig. Het vaccin beschermt pas na twee weken en is maar goed voor één winterperiode. Elk jaar moet er dus opnieuw een griepvaccin toegediend worden.

Voorzorgsmaatregelen
Enkele eenvoudige voorzorgsmaatregelen verminderen de kans op besmetting:
  • was uw handen vaak met water en zeep. Je kan ook reinigende doekjes met alcohol gebruiken
  • gebruik tijdens het hoesten of niezen wegwerpzakdoekjes. Gooi het papiertje daarna meteen in een afgesloten vuilnisbak
  • hebt u geen zakdoekje, bedek dan neus en mond met de hand
  • maak harde oppervlakken en voorwerpen zoals keukenapparatuur en deurklinken regelmatig schoon. Doe dit met een normaal schoonmaakproduct
  • raadpleeg je arts als je griepsymptomen hebt
  • een jaarlijkse griepprik is de beste bescherming tegen de griep.
 
 
 

Gepubliceerd op 01-07-2015

  396