Veiligheid

Betere preventie huidkanker bij buitenwerk

Buitenwerkers lopen extra risico op het krijgen van huidkanker. Werkgevers moeten dan ook strenger toezien op het gebruik van de juiste zonbescherming tijdens het werk.
 
Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker, maar het risico wordt niet altijd even serieus genomen. Het aantal patiënten neemt nog steeds toe. Preventie en bescherming zijn daarom belangrijk bij het voorkomen van deze vorm van kanker. De werkgever kan door eenvoudige maatregelen zijn werknemers beschermen tegen de schade van zonlicht.

Ten eerste moeten werknemers die door hun werk blootgesteld zijn aan zonlicht voorlichting krijgen over de gevaren ervan. Zij moeten beseffen dat deze ook aanwezig zijn tijdens het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden en niet alleen op vakantie aan het strand. Het is daarom belangrijk om zich tijdens hun werk goed te beschermen. Dat is heel eenvoudig, maar gebeurt nog veel te weinig. Goed en regelmatig insmeren met zonnebrandcrème, zonwerende kleding dragen en op bepaalde tijden uit de zon blijven, zijn effectieve maatregelen.

Meer info op senTRAL:
Nieuwe app helpt huidkanker te voorkomen
Werken in de zon: risico's en hoe ze te vermijden

Bron: ArboRendement, betere preventie huidkanker bij buitenwerk, 20 mei 2016.

 

Gepubliceerd op 30-05-2016

  181