Veiligheid

Bevestiging van veren: een innovatie die de rug spaart (Quebec)

Op de montagelijn voor sneeuw- en waterscooters bij BRP in Quebec was de montage van veren vroeger bijzonder belastend voor de nek, de schouders en de rug. De werknemers van deze fabriek in Quebec vonden echter een oplossing voor dit probleem.

Jarenlang werden twee hand- en pneumatische werktuigen gebruik om gemiddeld tien veren per voertuig te monteren. De werkmethode, die erin bestond de veren uit te rekken en vast te haken, was niet optimaal. De werknemer bevond zich in een positie die niet ergonomisch was. En deze taak vergde een grote fysieke inspanning in een hoog tempo.
 
Een volledig team bedacht en ontwierp een veelzijdig elektrisch werktuig om veren te installeren op moeilijk bereikbare plaatsen. Na een groot aantal tests, fouten en validaties bij alle monteurs van het team werden twee werktuigen voor veren ontwikkeld die het werk van deze arbeiders gemakkelijker maken.
 
Voor zijn uitvinding ontving het team een prijs  van de Commission de la santé et de la sécurité au travail (CSST).
 
"Als wij de monteurs inschakelen om aan het project deel te nemen, zullen zij met het beste idee op de proppen komen", dacht de hoofdmonteur bij BRP. "Zij zijn immers de dagelijkse gebruikers".


 

Gepubliceerd op 17-06-2015

  205