Veiligheid

Break@Work: architect van eigen carrière met nieuwe online tool

Kris Peeters, vice-eersteminister en minister van werk, stelde op 7 februari samen met de RVA de online toepassing Break@Work voor. Break@Work biedt een persoonlijk overzicht van het aantal maanden loopbaanonderbreking, tijdskrediet en thematisch verlof dat al werd opgenomen en het nog opneembaar saldo. 

Minister Kris Peeters:“Als we Werkbaar en Wendbaar Werk in de praktijk willen brengen, dan moeten we mensen de kans geven architect te worden van hun eigen carrière. Hen meer autonomie en mogelijkheden geven om hun arbeidstijd zelf te beheren. Daarom heb ik in 2016 aan de RVA de opdracht gegeven om Break@Work te ontwikkelen. Break@Work laat mensen toe om op een eenvoudige en overzichtelijke manier na te gaan welke mogelijkheden men nog heeft om een tijdje minder te gaan werken. Het laat mensen toe de eigen loopbaan in handen te nemen.”

Noodzaak

De RVA ontving in 2017 via het contactformulier op hun website alleen al zo’n 55.000 berichten (150 per dag). Meer dan de helft van die berichten hebben betrekking op loopbaanonderbreking. Ook 30% van de telefonische vragen en 34% van de persoonlijke bezoeken gaan over loopbaanonderbreking. 
 
Veel van die vragen hebben betrekking op de reglementering: ‘welke regimes bestaan er?’, ‘hoeveel maanden kan ik opnemen voor mijn kind?’, ‘hoeveel bedraagt de uitkering?’, … Maar ook vragen naar persoonlijke saldo’s komen vaak voor. 

Break@Work

Break@Work biedt een antwoord op die vragen. Het zorgt ervoor dat mensen met enkele muisklikken een gepersonaliseerd antwoord krijgen op hun specifieke vraag.
 
In een volgende fase zal Break@Work verder geïntegreerd worden met het Online dossier, zodat er uiteindelijk een one-stop-shop ontstaat voor alles wat met loopbaanonderbreking te maken heeft.


Meer info op senTRAL: 

Gepubliceerd op 15-02-2018

  222