Checklists & tools bij coronamaatregelen

Bundeling van alle informatie over preventiemaatregelen voor bedrijven tijdens de coronacrisis.

De centrale informatiepagina van de Belgische overheid is www.info-coronavirus.be.

De hulplijn 0800 20 555 werd speciaal voor bedrijven en ondernemers opengesteld.
Sociale verkiezingen uitgesteld
Vanwege de coronacrisis worden nu ook de sociale verkiezingen uitgesteld. Dat is op 17 maart beslist op een overleg tussen de sociale partners. Meer details over de aangepaste datums en tijdlijn volgen later, zodra de details door FOD WASO zijn bekendgemaakt.
In afwachting van die officiële communicatie, citeren we  Jan Vanthournout van SD Worx: "De kieskalender wordt bevroren en verdergezet op een later tijdstip. Dit kan bij volmachtenbesluit door minister van Werk Muyle geregeld worden. Mogelijk worden alle kiesprocedures stilgelegd. Een nieuw KB kan de wet op de sociale verkiezingen wijzigingen zonder het parlement te raadplegen. Zo kan het uitstel wettelijk geregeld worden voor alle sectoren.” 
Checklists
  • Attentia heeft deze  Corona-checklist  gepubliceerd
  • FOD WASO heeft een specifieke checklist opgemaakt: u kunt deze in Word-formaat in een Nederlandse en een Franse versie downloaden onderaan dit artikel; daarnaast verwijst de FOD ook naar deze algemene tool voor een business continuity plan
Vragen & antwoorden
  • Onze auteur Edelhart Kempeneers geeft in zijn blog praktische tips over wat u kunt doen als een werknemer uit uw eigen bedrijf een coronavirusinfectie heeft.
  • In de eerste  'Preventie spreekt'-podcast  geeft Edelhart Kempeneers praktische antwoorden op vragen van preventieadviseurs.
  • VLAIO heeft deze FAQ online.
  • Agentschap Zorg en Gezondheid.
  • In de FAQ-lijst van Agoria zitten ook antwoorden en tips over andere bedrijfsmatige effecten, zoals het wegvallen van toeleveranciers, contractors, buitenlandse reizen e.d.
Andere informatiebronnen (dagelijks geüpdatet)
Affiches
Agentschap Zorg & Gezondheid voorziet een affiche met voorzorgsmaatregelen.

 
Ook op de algemene website vindt u een affiche met tips voor een goede hygiëne.


Meer op senTRAL:

Gepubliceerd op 24-03-2020

  5583