Veiligheid

Federaal minister van Werk Kris Peeters wil burn-out en stress op werk aanpakken

Federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) gaat psychische problemen zoals stress en burn-out op het werk aanpakken.

In zijn toespraak die hij hield naar aanleiding van de uitreiking van het label Zot van Te Gek!?, dinsdag in Maasmechelen, zei Peeters ook dat hij samen met zijn collega Maggie De Block van Volksgezondheid (Open Vld) een programma zal opzetten om mensen die langdurig ziek waren eenvoudiger het werk te laten hervatten.

Minister Peeters gaf aan vanuit zijn departement meer aandacht te schenken aan geestelijk welzijn. "We stellen vast dat 1 op de 3 mensen hier direct of indirect mee te kampen heeft. Dit is niet alleen voor hen een zware last, ook voor onze ziekteverzekering, waar de uitgaven zijn toegenomen met 25 procent tot 6,8 miljard euro. Vandaar dat wij ook vanuit het departement Werk een steentje willen bijdragen aan de oplossingen. Zo zullen we maatregelen nemen om burn-out en stress op het werk te verminderen. Bovendien gaan we een programma opzetten om de werkhervatting te vergemakkelijken bij mensen die langdurig ziek zijn geweest. Met collega De Block zullen we hier te gepasten tijde over communiceren", besloot Peeters.

Gepubliceerd op 09-10-2015

  315