Gevaarlijke stoffen: week van de veiligheid en gezondheid op het werk

De Europese Week voor veiligheid en gezondheid op het werk van EU-OSHA, die vandaag van start gaat, focust dit jaar op het lopende campagne voor gezondheid op het werk, nl. die voor de beheersing van gevaarlijke stoffen op de werkplek. Vier deze week met EU-OSHA en haar partners door deel te nemen aan de vele evenementen en activiteiten die de EU-OSHA organiseert.

Je kan op veel manieren deel nemen: verhoog je veiligheidsbewustzijn op de werkvloer met de vernieuwde campagnetoolkit, schrijf je organisatie in voor de Good Practice Awards of zoek naar betere manieren om met gevaarlijke stoffen om te gaan op het werk. Volg de OSHA-facebookpagina en vind evenementen bij jou in de buurt.

Ontdek ook de praktische tools en richtlijnen van EU-OSHA voor de goede omgang met gevaarlijke stoffen.

REACH verplicht producenten en importeurs om informatie te verzamelen en te delen over de eigenschappen van de chemische stoffen, zodat werknemers ze veilig kunnen gebruiken. De industrie moet ook voldoen aan de beschermende maatregelen die de EU oplegt voor zeer zorgwekkende stoffen. Er wordt geschat dat de REACH-wetgeving voor minstens 81.000 gebruikers en werknemers tot een daling van de risico’s leidt en bijgevolg ook tot een vermindering van de gezondheidsschade gerelateerd aan de blootstelling aan gevaarlijke stoffen.

Lees meer...

Gepubliceerd op 22-10-2018

  207