Veiligheid

HSE World event 2016: technologie en communicatie voor een veilige werkomgeving

HSEW2016-algemeen5
HSEW2016-logo

U heeft het gemist of u was er bij? Een terugblik op het jaarlijkse event van senTRAL.

Het ‘HSE World Event’ wordt een echte traditie. Voor de vijfde editie mocht Wolters Kluwer op 27 september in Mechelen zo’n 160 professionals ontvangen. Dit jaarlijkse evenement brengt preventieadviseurs en milieucoördinatoren samen, en geeft het HSE-team achter senTRAL de kans om op een wat minder formele manier naar hen te luisteren. Maar het event wil ook inspiratie geven aan de vele mensen die dagelijks op de werkvloer met welzijn, veiligheid en milieuzorg bezig zijn.

Paul De Ridder, directeur HSE-BU bij Wolters KluwerKansen van de technologie

Dit jaar wilden we inspiratie meegeven voor de HSE-jobs van morgen. “Na de vorige editie hebben we naar jullie vragen geluisterd,” zei Paul De Ridder, directeur van de HSE business unit bij Wolters Kluwer. “Hoe ziet onze job er in de toekomst uit, hoe zorgen we voor meer impact, en hoe kan technologie ons daarbij helpen?” Dat laatste kwam Narato ter plekke demonstreren, met een demoapplicatie die speciaal voor dit evenement ontwikkeld werd.

Communiceren en overtuigen

De rest van het programma bestond uit gezamenlijke en ‘break-out’ sessies. ‘Low impact man’ Steven Vromman opende met een paar tips over gedragsverandering. Hoe bestrijd je apathie voor milieu en veiligheid bij de medewerkers in een bedrijf? Programma’s voor interne milieuzorg of ecologische gedragsverandering hebben niet altijd het gewenste effect. Vromman legde uit wat de psychologie van de verandering inhoudt en hoe je ze kan inzetten als antigif tegen milieu- en veiligheidsblindheid.

HSEW2016-algemeen4Marc Hoppenbrouwers, hoofd van de Interne Dienst voor Preventie en Bescherming bij Brussels Airport, kwam zijn visie op het uitvoeren van audits toelichten.

Valentine De Wulf van het Forensisch Psychiatrisch Centrum Gent en Stijn Indenhoek van Wolters Kluwer spraken over de veiligheid van medewerkers in een hogerisico-omgeving en de extra uitdagingen die dat met zich meebrengt.

Astrid Hulhoven van De Lijn en Yves Stevensvan de Federale dienst noodplanning tekenden enkele gouden regels van crisiscommunicatie uit.

‘Hoe overtuig ik mijn baas?’, het was een al te herkenbare vraag die Johan Moeys van Atlas zijn publiek van preventieadviseurs en milieucoördinatoren voorlegde.

HSEW2016-algemeen6HSEW2016-algemeen8

HSEW2016-algemeen 11HSEW2016-algemeen7HSEW2016algemeen9

HSEW2016-algemeen 10Virtuele blik op de toekomst

De namiddag mondde uit in de traditionele netwerking, waarbij Narato de gasten naast de gedemonstreerde CTRL-Safe app ook een voorproefje aanbood van de ‘Microsoft HoloLens’, die nog veel meer technologische ondersteuning voor een veilige werkvloer deed vermoeden…

HSEW2016-algemeen1

De volgende editie van het HSE World Event van Wolters Kluwer kan u nu al in uw agenda prikken: 27 april 2017.

Gepubliceerd op 13-10-2016

  120