Ive Alenteyns verkozen tot Preventieadviseur van het Jaar

Agoria verkoos Ive Alenteys tot Preventieadviseur van het Jaar 2018. De Contractor Safety Coördinator bij Janssen Pharmaceutica zet zich dagelijks in voor de veiligheid van contractors. 

Het aantal ongevallen dat contractors treft is relatief hoog. Ze voeren bijvoorbeeld gevaarlijk werk uit, worden onvoldoende ingelicht over de risico’s of moeten onder hoge tijdsdruk een opdracht afmaken. Maar voor Ive Alenteyns is veiligheid van contractors een prioriteit. Hij ziet erop toe dat de 250 contractors veilig en gezond kunnen werken in de chemische productieafdeling. “Bij Janssen Pharmaceutica is geen enkele opdracht zo dringend dat ze niet veilig kan gebeuren.”


 
Dynamisch risico’s beheersen en continu zoeken naar verbeteringen in veiligheidsprocessen beschouwt Ive als zijn missie. Overleg staat hierbij centraal. De contractors vergezellen Ive tijdens de veiligheidsrondgangen en de jaaractieplannen stelt hij samen met en op maat van de contractors op. 
 
Een beloningssysteem stimuleert de contractors om de veiligheidsmaatregelen goed toe te passen.  Bovendien schenkt Ive extra aandacht aan de risico’s voor anderstalige contractors. Veiligheidsinstructies worden voorzien in meerdere talen en indien nodig vertaalt een tolk de instructies. 
 
Agoria wil met deze award bedrijven belonen die zich inzetten voor de veiligheid van hun werknemers en aannemers en die tegelijk bijgedragen tot het veiligheidsbeleid in het kader van werken met derden, en in het bijzonder met contractors. Eerder sleepten al BASF, Electrabel Doel, Total Raffinaderij Antwerpen, Caterpillar, AW Europe, Volvo Cars en Borealis de award in de wacht.

Meer info op senTRAL:
Checklist startvergadering voor werken met derden
Gedrag en contractor safety 

Gepubliceerd op 04-10-2018

  624