Veiligheid

Onderzoek UK: drones als middel om gevaarlijke zones te bereiken

Het bouwbedrijf Costain (UK) heeft samengewerkt met operators van onbemande vliegtuigen (UAV's), beter bekend als drones, om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die voorkomen dat werknemers in gevaarlijke locaties terechtkomen. 

Drones zijn vooral nuttig om moeilijk bereikbare of gevaarlijke locaties te inspecteren. Bovendien kunnen drones met camera’s of meer gespecialiseerde meetapparatuur, zoals een warmtebeeldcamera of met lichtdetectie, ingezet worden voor topografisch onderzoek.
 
Maar drones bieden brede toepassingsmogelijkheden die verder gaan dan de bouwsector. Zo kunnen bv. hulpdiensten in geval van brand, explosie, of chemische lekken beroep doen op drones om de gevaarlijke zones te bereiken. 
 
Peter Slater, Aerial Solutions Manager bij Costain, is positief over de toekomst van drones binnen de preventiewereld: “Een van de belangrijkste drijfveren in ons onderzoek is om werknemers uit gevaarlijke omgevingen te houden. De verbeteringen van drone-technologie in snelheid efficiëntie en laadvermogen, bieden een groot potentieel om hierbij te helpen.”

Meer info op senTRAL: Drone-wetgeving geldt vanaf 25 april (Nieuws, 19 april 2016) 

 

Gepubliceerd op 25-07-2016

  203