Veiligheid

RiskReporter app behaalt brons

Prijs -Risk ReporterRiskReporter, een gratis app van Wolters Kluwer om snel gevaarlijke situaties op het werk te melden, behaalde een mooie derde plaats bij de Veilig Werkt Beter 2015 Innovatie Award in Nederland.

Op 6 oktober vond de uitreiking plaats van de Innovatie Awards tijdens Veilig werkt beter 2015 in Nederland. Deze jaarlijkse vakbeurs over veilig en gezond werken reikt al voor de derde keer de Innovatie Award uit. Eind september werden de 10 finalisten bekendgemaakt en op 6 oktober werden de beste 3 innovaties van het jaar bekroond. Met dus een mooie bronzen award voor de app RiskReporter van Wolters Kluwer.

Een overzicht van de top 3 kan je bekijken op de website van Veilig Werkt Beter.

Logo -VWB2015Wat is de Veilig Werkt Beter Innovatie Award?

De Veilig werkt beter Innovatie Award is een aanmoedigingsprijs voor bedrijven die aantonen dat innovatie nodig, mogelijk en noodzakelijk is.  Het gaat hierbij om producten, technieken en/of diensten. De inzendingen worden beoordeeld door een professionele jury.

Wat is RiskReporter app?

Het doel van de app bestaat er in om het veiligheidsbewustzijn te versterken op een informele, snelle en gemakkelijke manier. Met deze gratis app kan immers iedere werknemer risico’s en incidenten melden die zich voordoen tijdens zijn dagelijkse taken.

App -Risk ReporterWerknemers komen elke dag nieuwe risico’s tegen tijdens de uitvoering van hun werk. Toch bereiken de bezorgdheden van de werknemers niet altijd de preventiedienst of de hiërarchische lijn.

RiskReporter verlaagt de drempel tot het melden van risico’s. Iedere werknemer met een smartphone kan via de app zelf gevaarlijke situaties (bv. Een lekkend vat, een beschadigde tegel, een geblokkeerde branddeur, enz.) fotograferen, toelichten en versturen naar de preventieadviseur. Op deze manier komen zowel kleine als grote risico’s sneller aan het licht of worden ze sneller in kaart gebracht. Bovendien helpt de app de om de betrokkenheid van werknemers te vergroten, wat op zijn beurt de veiligheidscultuur van de onderneming ten goede komt.

RiskReporter in mijn bedrijf? 

Hier komt u te weten hoe u de RiskRaporter app installeert en hoe u werknemers in uw bedrijf kan betrekken.
Wolters Kluwer voorziet ook in 'awareness'-materiaal om medewerkers te betrekken in het verhaal om bijna-ongevallen te detecteren en in de toekomst te vermijden.

 

Gepubliceerd op 09-10-2015

  1094