Veiligheid

Selor lanceert campagne "Handiknap"

Selor lanceert de campagne « Handiknap », met al doel om personen met een handicap warm te maken voor een job bij de overheid en hen te  informeren over de mogelijkheden en kansen.

Selor wil met deze campagne aantonen dat ze geloven in de talenten van personen met een handicap. Het centrale principe is dan ook inclusie. Dit wil zeggen dat Selor redelijke aanpassingen voorziet van de selectieprocedures voor personen met een handicap, leerstoornis of ziekte. Een aparte selectieprocedure is er niet, want dan worden personen met een handicap mogelijk geconfronteerd met stereotypering of vooroordelen. Onderzoek toont aan dat deze methode succes heeft, want de slaagpercentages voor personen met een handicap even hoog zijn als voor personen zonder handicap.

Voorrang bij aanwerving

Alle overheidsdiensten hebben als doelstelling dat minimaal 3% van hun personeel uit personen met een handicap bestaat. Daarom kunnen personen met een handicap voorrang vragen bij een sollicitatie indien het minimum van 3% nog niet bereikt is.
 
Daarnaast kan je als kandidaat met een handicap ook informatie doorgeven aan Selor over de arbeidspostaanpassingen die je denkt nodig te hebben. Wanneer je wordt aangeworven, geeft Selor deze informatie door aan de overheidsdienst die je in dienst neemt.

Handiknap belevingsspel

De campagne Handiknap gaat gepaard met een beleveningsspel dat toelaat om op ludieke wijze kennis te maken met de leef- en werkomstandigheden van personen met een handicap.
 
Het spel kan je downloaden op de website van selor.
 
Meer info op senTRAL:Werknemers met een handicap (Thematische fiche)

Bron:
Selor, Handiknap

Gepubliceerd op 05-12-2014

  240