Veiligheid

Veiligheid en gezondheid op het werk: een essentieel thema voor micro- en kleine ondernemingen

De overgrote meerderheid van de bedrijven in de EU (92,4%) wordt beschouwd als micro-ondernemingen. Hun belang voor de Europese economie is enorm want zij vertegenwoordigen 67,4% van alle banen in Europa. Het zijn echter ook deze bedrijven die 82% van alle arbeidsgerelateerde verwondingen en 90% van alle dodelijke ongevallen voor hun rekening nemen.
 
In de bijgewerkte rubriek over micro- en kleine ondernemingen op de website van EU-OSHA vindt u nieuwe informatie over de uitdagingen waarvoor dergelijke ondernemingen staan als het gaat om het beheer van veiligheid en gezondheid op het werk. U komt er ook meer te weten over OIRA, de interactieve onlinetool die EU-OSHA heeft ontwikkeld om micro- en kleine organisaties te helpen bij de uitvoering van risicobeoordelingen.
 
Gezien het belang van micro- en kleine ondernemingen voor de EU-samenleving en de EU-economie, voert EU-OSHA momenteel een groot onderzoeksproject uit onder de naam "SESAME", wat staat voor "Safe Small and Micro Enterprises" (veilige kleine en micro-ondernemingen). Het project loopt over een periode van drie jaar (2014-17) en is bedoeld om de veiligheid en gezondheid op het werk in micro- en kleine ondernemingen in Europa te verbeteren.
 
Surf naar de rubriek over veiligheid en gezondheid in micro- en kleine ondernemingen op de website van EU-OSHA
Lees meer over het ‘SESAME’-project
 

Gepubliceerd op 04-11-2016

  257