Verkoopster zat uren vast in lift op het werk

In een winkel in Gent heeft een zeven maanden zwangere verkoopster maandagavond urenlang vastgezeten in de dienstlift van de winkel. De winkelketen onderzoekt het incident.


bron foto: Pexels

De vrouw werkt via een interim contract als verkoopster voor de winkelketen. Bij het einde van de werkdag kwam vast te zitten in de dienstlift van het gebouw. Haar man stond haar op te wachten aan de tramhalte en sloeg na enkele uren wachten alarm.

Het werk van de vrouw was de laatste plaats waar ze gezien werd, en toen de politie arriveerde hoorden ze geklop vanuit de defecte lift. De brandweer en de winkelverantwoordelijke konden de vrouw omstreeks middernacht bevrijden. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht ter controle, maar stelt het goed.

De winkelketen is een onderzoek gestart naar de defecte lift, die onlangs gekeurd werd. Technici moeten nu uitzoeken waarom de noodknop en het alarmsysteem dienst weigerden. In de lift, die enkel voor personeel toegankelijk is, was ook nauwelijks gsm-bereik waardoor de vrouw ook op die manier niemand kon verwittigen.

Meer info op senTRAL:
Liften - Wettelijk kader 
Liften – Lifttechnologie 
Liften - Keuringen en controles 


Gepubliceerd op 20-08-2018

  270