Wie is uw arbeidsarts? Kijk op mijngezondheid.be

 Daags voor de lancering van de ‘Coronalert’-app kondigde minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid aan dat een nieuwe functie is toegevoegd aan de tool www.mijngezondheid.be. Daar kan iedereen die een externe arbeidsarts heeft op het werk, diens contactgegevens voortaan opzoeken.
 

“Op die manier willen we de drempel verlagen om hulp te zoeken bij problemen op het werk,” verklaart de minister. “Te vaak is de relatie tussen een arbeidsarts en een werknemer nog eenrichtingsverkeer. De arbeidsarts komt langs op vaste momenten, bijvoorbeeld wanneer het tijd is voor de vaste gezondheidscheck. Maar als werknemer kan je je arbeidsarts ook zelf contacteren als je problemen hebt op het werk. In bedrijven met een eigen preventiedienst is dat eenvoudiger dan in bedrijven die met een externe preventiedienst samenwerken. Heel wat werknemers weten niet precies wie hun externe arbeidsarts is, en durven daar niet altijd naar te vragen.”

Om voor die mensen de drempel te verlagen, zorgt de overheid er nu voor dat werknemers de naam en de contactgegevens van hun externe arbeidsarts gemakkelijk online kunnen terugvinden via het algemene gezondheidsportaal.

Co-Prev, de sectororganisatie van de externe diensten voor preventie en bescherming op het werk, heeft actief meegewerkt aan deze online tool. Co-Prev werkte de digitale toepassing uit die nu toegankelijk is via het online gezondheidsportaal ‘Mijngezondheid’. Naast de arbeidsarts vindt u er ook de gegevens van de preventieadviseur psychosociale aspecten op het werk. 


Auteur: Edelhart Kempeneers

Gepubliceerd op 30-09-2020

  21