Veiligheid

Zaakvoerder riskeert celstraf na arbeidsongeval

Naar aanleiding van een arbeidsongeval eind 2013, waarbij een werknemer bedolven raakte onder een laag aarde, staat een werkgever terecht.

Het arbeidsongeval gebeurde bij de aanleg van een vakantiepark. Het slachtoffer stond tijdens rioleringswerken in een twee meter diepe sleuf toen die plots instortte, hierbij zat het hij tot zijn middel vast in de aarde en liep verschillende breuken op. "De zaakvoerder nam niet voldoende maatregelen om de sleuf te stutten en lichtte het slachtoffer onvoldoende in over de risico's", stelde de arbeidsauditeur.

De advocaat van de zaakvoerder vroeg de vrijspraak. "Toen de sleuf instortte, bevond het slachtoffer zich op een plaats die maar 1,30 meter diep was. Daar is het toch niet nodig om te stutten? Bovendien moest hij zich voor die werken niet in de sleuf bevinden en werd hij voldoende opgeleid."
De zaakvoerder riskeert zes maanden cel met uitstel en zeshonderd euro boete.

Het slachtoffer zelf werk nog bij dezelfde werkgever en heeft geen last meer van het ongeval. Hij werd ondertussen uitbetaald door de verzekeringen. Hij stelde zich niet burgerlijke partij.

Meer info over dit onderwerp op senTRAL:

Gepubliceerd op 06-11-2015

  202